Heritage Sinfonietta
Zomerklanken
Ursulakapel, Voogdijstraat 24, 6041GD Roermond

Over de voorstelling

LET OP! Locatie Ursulakapel, Voogdijstraat 24, 6041GD Roermond

Olv.: Martijn Pepels

Solist: Amaryllis Wellens

Programma:

  • Opening door de deelnemers aan de 3de internationale Heritage Sinfonietta Strijkersdag
  • G. Rossini                                Ouverture uit L’italiana in Algeri
  • F. Mendelssohn                      Vioolconcerto in e-klein (deel 2 en 3)
  • F. Schubert                             Symfonie no. 3

Het is weer bijna vakantie, het is heerlijk lang licht, de bloemen bloeien en bijen zijn hard aan het werk. Met de ogen gesloten en de zon op ons gezicht wanen we ons op een welverdiende vakantie in een pittoresk Italiaans dorpje.  Dit heerlijke gevoel zetten wij deze avond extra kracht bij door de prachtige melodieën uit ons programma.

We openen ons programma met Gioacchino Rossini's vrolijke ouverture L’italiana in Algeri. Rossini die slechts 21 jaar oud was ten tijden dat hij deze komische opera componeerde beweerde deze in slechts 18 dagen voltooid te hebben. Zoals men zou verwachten van Rossini, is de muziek licht, vrolijk en melodieus in zijn geheel. En ondanks haar duidelijke, meteen herkenbare stempel, werkte Rossini niet in een bubbel. De muziek bevat duidelijke sporen van zowel Haydn als Beethoven, componisten die Rossini absoluut bewonderde, en werd geschreven met behulp van Rossini’s grote gevoel voor wat muziek komisch kon maken.

Zoals Rossini geïnspireerd werd door collega-componisten werd ook Frans Schubert dat door hem. In zijn 2 ouvertures in Italiaanse stijl en zijn 3de symfonie is duidelijk de invloed van de Italiaanse meester te horen. Opmerkelijk is dat ook hij zeer jong (slechts 18 jaar oud) was bij voltooiing van dit juweeltje. Deze vrolijke en opzwepende symfonie zorgt voor een apotheose in stijl van deze avond.

De eerste HERITAGE SINFONIETTA AWARD!

De 12 jaar jonge Amaryllis Wellens uit het Belgische Maaseik won op 19 maart jl. de eerste Heritage Sinfonietta Award tijdens de regio-finale van het Prinses Christina Concours te Maastricht. Zij veroverde jury en publiek met haar prachtige vioolspel en zal daarom bij ons te gast zijn om ook Roermond te laten genieten. Samen met het orkest zal ze deel 2 en 3 van het wereldberoemde vioolconcert en e-klein van Felix Mendelssohn vertolken. 

Derde Internationale Strijkersdag

Naast onze soliste hebben wij nog veel meer muzikale gasten. Deze volle concertavond wordt geheel in stijl geopend door de jonge deelnemers van de derde Heritage Sinfonietta Strijkersdag. Tijdens onze strijkersdag werkten de jonge musici uit de euregio de hele dag samen om een prachtig optreden te verzorgen als afsluiting. Ook zullen de deelnemers het podium delen met onze professionals.

We kunnen niet wachten al dit moois en bijzonders aan u te presenteren.

Kom en vier samen met ons de zomer! 

 

Nagenieten in Cerise

Geniet heerlijk na in Cerise Grand Café. Dé plek om na de voorstelling de avond ontspannen af te sluiten met een borrelplankje en een glas wijn. Of kies een van onze andere borrelhapjes. Ontdek het zelf in Cerise.

Anderen bekeken ook

label Uit de regio
Vanaf € 19,50
datum Vr 19 apr om 20:00

Heritage Sinfonietta

Jubileumconcert
Tickets
Vanaf € 19,50
label Muziek
Vanaf € 42,50
datum Zo 21 apr om 20:00

Herman van Veen

Een voorstelling
Tickets
Vanaf € 42,50
label Musical
Vanaf € 62,50
datum Zo 8 dec om 14:30

De Hospita met Simone Kleinsma en Paul Groot

De nieuwe Nederlandse musical comedy
Tickets
Vanaf € 62,50